Inventarisatie dakbedekking n.a.v. asbestsanering

In het kader van het project In Groningen gaat het dak eraf (een initiatief van Libau en Boerderijenstichting Groningen in opdracht van de provincie Groningen) is een inventarisatie gemaakt van bestaande dakmaterialen.  Aanleiding hiervoor is de verplichte asbestsanering voor 2024. 

In dit overzicht worden de bestaande materialen voor de asbestvervanging in beeld gebracht, maar worden ook in het kort kansen en mogelijkheden van de asbestsanering geschetst. Het overzicht biedt handvatten voor eigenaren bij het kiezen van vervangende dakbedekking. 

 

Lezing interieurgeschiedenis voor donateurs

Op 27 november 2018 organiseren wij voor donateurs een bijzondere lezing Schatten achter monumentale voordeuren, door dr. E.F. Koldeweij, senior interieurspecialist van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. De lezing gaat over de ontwikkeling van het Nederlandse woonhuisinterieur door de eeuwen heen. Wij zijn zeer verheugd dat deze vooraanstaand deskundige op het gebied van de Nederlandse interieurgeschiedenis bereid is gevonden deze lezing bij ons te komen houden.

Voorafgaand aan de lezing wordt de jaarlijkse donateursvergadering gehouden. De avond start om 19.30 uur en wordt gehouden in Grand-café Borg Nienoord (in de borg)te Leek.

Donateurs zijn welkom om een introducé mee te nemen.

Fotoboek 'Verandering, zes boerderijen in Groningen'

In opdracht van Boerderijenstichting Groningen en Erfgoedpartners maakten fotografen Harry Cock en Marieke Kijk in de Vegte in 2017 zes fotoseries over de veranderingen in gebruik en bewoning van boerderijen. Ze maakten gevoelige en kleurrijke portretten van zes boerderijen en hun bewoners in Usquert, Westeremden, Stedum, Midwolda, Bellingwolde en Lauwerzijl.Deze foto's werden geëxposeerd op landgoed Verhildersum.  

Nu zijn alle foto's van de expositie met nog wat extra beelden samengebracht in een prachtig fotoboek.
Dus voor hen die het gemist hebben een herkansing. En voor hen die het gezien hebben  een mogelijkheid om het te bewaren. Ingeleid door een essay van Nina van den Broek nemen de foto’s je mee naar het Groninger boerenerf, die dynamische plek waar heden, verleden en toekomst van het platteland zijn samengebald. 

Het boek is uitgegeven door uitgeverij Blauwdruk en verkrijgbaar bij de boekhandel voor 19,50 of te bestellen via www.uitgeverijblauwdruk.nl .

    

 Subsidieregeling Herstel Slingertuinen 2018

 

Via Landschapsbeheer Groningen wordt een subsidieregeling uitgevoerd voor het herstel van slingertuinen bij boerderijen. Eigenaren die voldoen aan de voorwaarden kunnen 60% van de kosten gesubsidieerd krijgen. Wilt u deelnemen aan deze regeling of meer weten, dan kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Groningen, tel. 050-5345 199.

 


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK