2017: Boerderij in Beeld - diverse excursies

2017 is een feestelijk jaar voor de Boerderijenstichting Groningen, want we bestaan 25 jaar. Dat vieren we graag met een jubileumprogramma waarbij we meer mensen willen betrekken bij het fraaie agrarische erfgoed in onze provincie. Zo willen we de historische boerderijen dit jaar extra in het zonnetje zetten, en daarbij ook aandacht schenken aan actuele ontwikkelingen. We hebben hiervoor samenwerking gezocht met andere erfgoedorganisaties om zo ons draagvlak te verbreden. 

Er is een speciaal programma samengesteld  onder de titel Boerderij in Beeld met activiteiten die ook toegankelijk zijn voor niet-donateurs. Zie voor meer details ook www.boerderij-in-beeld.nl

Hier vindt u een beknopt overzicht van het programma: Programma_overzicht_21_april.pdf 

Openluchtmuseum Hoogeland, Warffum

De eerstvolgende activiteit is vanaf zaterdag 20 mei, iedere zaterdag een excursie vanaf Openluchtmuseum Hoogeland, te voet naar boerderij Warffumer Klooster. Daar is een deel van de landbouwcollectie van het museum opgesteld in de schuur. Tijdens de excursies wordt informatie gegeven over de geschiedenis van de landbouw en het landschap in het noorden. De excursies worden gehouden op 20 en 27 mei en op 3, 10, 17 en 24 juni 2017. De start is vanaf het Openluchtmuseum, telkens met een groep van maximaal 15 personen onder leiding van een gids. 

Reserveren: Deelname aan de excursie bedraagt € 9 inclusief een bezoek aan het Openluchtmuseum. Wie alleen de excursie wil doen of donateur is van het museum, betaalt € 5. Per keer kunnen maximaal 15 personen aan de excursie deelnemen. Reserveren alleen telefonisch op nummer (0595) 42 22 33.

Open Boerderijenroute

Na de geslaagde route door het Oldambt is op 10 juni een route door de oostelijke hoek van het Hoogeland gepland langs enkele bijzondere boerderijen. Aanmelden via info@erfgoedpartners.nl of 050-313 00 52. Kosten: 25 euro pp.  


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK