Fotoboek 'Verandering, zes boerderijen in Groningen'

In opdracht van Boerderijenstichting Groningen en Erfgoedpartners maakten fotografen Harry Cock en Marieke Kijk in de Vegte in 2017 zes fotoseries over de veranderingen in gebruik en bewoning van boerderijen. Ze maakten gevoelige en kleurrijke portretten van zes boerderijen en hun bewoners in Usquert, Westeremden, Stedum, Midwolda, Bellingwolde en Lauwerzijl.Deze foto's werden geëxposeerd op landgoed Verhildersum.  

Nu zijn alle foto's van de expositie met nog wat extra beelden samengebracht in een prachtig fotoboek.
Dus voor hen die het gemist hebben een herkansing. En voor hen die het gezien hebben  een mogelijkheid om het te bewaren. Ingeleid door een essay van Nina van den Broek nemen de foto’s je mee naar het Groninger boerenerf, die dynamische plek waar heden, verleden en toekomst van het platteland zijn samengebald. 

Het boek is uitgegeven door uitgeverij Blauwdruk en verkrijgbaar bij de boekhandel voor 19,50 of te bestellen via www.uitgeverijblauwdruk.nl .

    

 Subsidieregeling Herstel Slingertuinen 2018

 

Via Landschapsbeheer Groningen wordt een subsidieregeling uitgevoerd voor het herstel van slingertuinen bij boerderijen. Eigenaren die voldoen aan de voorwaarden kunnen 60% van de kosten gesubsidieerd krijgen. Wilt u deelnemen aan deze regeling of meer weten, dan kunt u contact opnemeopnemen met G. Schoemakers van Landschapsbeheer Groningen, g.schoemakers@landschapsbeheergroningen.nl, tel. 050-5345 199.

 

2017: Boerderij in Beeld - diverse excursies

2017 is een feestelijk jaar voor de Boerderijenstichting Groningen, want we bestaan 25 jaar. Dat vieren we graag met een jubileumprogramma waarbij we meer mensen willen betrekken bij het fraaie agrarische erfgoed in onze provincie. Zo willen we de historische boerderijen dit jaar extra in het zonnetje zetten, en daarbij ook aandacht schenken aan actuele ontwikkelingen. We hebben hiervoor samenwerking gezocht met andere erfgoedorganisaties om zo ons draagvlak te verbreden. 

Er is een speciaal programma samengesteld  onder de titel Boerderij in Beeld met activiteiten die ook toegankelijk zijn voor niet-donateurs. Zie voor meer details ook www.boerderij-in-beeld.nl

 


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK